zondag 26 februari 2012

Tantra Maak Haar Gek

Lijkt jouw seksleven nog het meest op de honderd meter sprint? Heftig, explosief maar vooral kort?
Dan hebben wij nieuws voor je: het kan een stuk leuker. En langer
.

Vele jaren her ontstond in India een levensbeschouwing waarin seks een belangrijke rol speelt. Nu zijn er meer godsdiensten waar het lichamelijke liefdesspel van betekenis is, maar meestal komt daar weinig goeds van. Hel en verdoemenis kunnen ieder moment opduiken. Wie zich in tantra verdiept, leert dat het een stuk leuker kan.

Nu niet gelijk je lijfblad opzijleggen: tantra gaat verder dan New Age gedoe. Het is ‘soft’, zeker, maar jij kunt er je voordeel mee doen.

Tantra is een mystieke leer opgebouwd rond een kosmisch paar: de godin Shakti en de god Shiva. De avonturen van dit duo zijn in de loop der eeuwen beschreven als dialogen - tantra’s geheten. Een religieuze opvatting die uitgaat van een stel heeft een onmiskenbaar voordeel: er valt iets te neuken als god. Er bestaat dus ook iets als ‘Goddelijke Seks’. Goddelijke Seks, dat is wat wij zoeken. Van onze Christelijke of Islamitische Lieve Heer hoeven we niet te verwachten dat hij even uitlegt hoe Goddelijke Seks precies in zijn werk gaat. De Tantra-geschriften daarentegen zetten gedetailleerd uiteen hoe ook jij, gewone sterveling, de liefde kunt bedrijven zoals Shakti en Shiva dat doen.

Hoe? Door meditatie. En yoga. En mantra’s te neuriën. Maar ook door gebruik te maken van techniek. En die techniek kun je je ook eigen maken zonder je bezig te hoeven houden met zweverige zaken als ‘kosmische energie’. Je bereikt dan misschien niet de allerhoogste staat van ‘zijn’, maar je seksleven gaat er enorm op vooruit.

Men’s Health dook in de Tantrische literatuur en destilleerde een methode voor instant-verbetering van je seksleven.
 
Training
Veel mannen denken dat de penis een zwellichaam is dat op gezette tijden met bloed wordt volgepompt en dat is dan dat. Spieren komen er niet aan te pas. Een misvatting.

Spieren blijken juist van cruciaal belang. In het boek Tantra. Een andere visie op leven en seks van André van Lysebeth wordt uitgelegd dat voor de erectie en het behoud ervan de bekkenbodemspieren van belang zijn. Ze spelen een rol bij het tot stand brengen van de opgewonden toestand en bij de controle over het orgasme. Voor Tantrische seks moeten die spieren getraind.


Plasoefening

Je bekkenbodemspieren gebruik je niet alleen tijdens het vrijen, maar ook bij het plassen. De plaspauze is dus een mooie gelegenheid om ze te trainen. Laat de urine enkele seconden stromen. Span je bekkenbodemspieren aan, zodat de straal wordt onderbroken. Probeer de onderbreking ongeveer vijf seconden vol te houden. Laat de urine opnieuw een tweetal seconden stromen en span weer aan. Enzovoort. Herhalen tot de blaas leeg en de plas op is.

Je kunt de bekkenbodemspieren ook buiten het toilet trainen. Wen jezelf aan iedere dag de spiergroep twintig keer zo lang mogelijk aan te spannen. Oefen tijdens de vergadering, in de file of bij het koken.

Overigens: voor Tantrische toppers vallen de bekkenbodemspieren in verschillende subgroepen uiteen. Bepaalde spieren gebruiken ze om de erectie te maximaliseren en andere om zaadlozing tegen te gaan.


Gewichtheffen

Hang een nat washandje over de erecte penis. Tip: geen koud water gebruiken. Span nu je spieren aan en kijk hoe ver je het washandje omhoog krijgt. Val Sampson, schrijver van het boek Tantra. The Art of Mindblowing Sex suggereert dat je vervolgens moet proberen in 30 seconden zoveel mogelijk herhalingen te maken. Wij van Men’s Health zijn meer van de HIT-training. Dus: breng het washandje in vier seconden omhoog en laat het langzaam zakken. Doe één setje van maximaal twaalf herhalingen. Makkie? Gebruik dan twee washandjes. Gewicht blijven opvoeren totdat je een badlaken aankunt.


Verharden

Je krijgt een erectie door bloed in je penis te pompen. Hoe meer bloed in je penis, des te harder je erectie. Om een steviger erectie te kweken knijp je tweemaal daags stevig aan de basis van je penis. Twee minuten vasthouden. Volgens Sampson stimuleer je zo de bloedstroom naar de zwellichamen in je penis waardoor hij langer hard blijft tijdens het tantrisch worstelen.
 
Oefenen
Masturberen

Als mannen beginnen te masturberen leren ze zichzelf een verkeerde techniek aan. Jongens doen iets stiekems. Masturberen is als snoep stelen in de winkel. Het moet snel gebeuren want je moeder kan ieder moment je kamertje binnenlopen.Om je uithoudingsvermogen te trainen moet je voortaan de tijd nemen. Doe het rustig aan. Nadert je hoogtepunt? Span vijf seconden je bekkenbodemspieren aan totdat de aandrang tot lozen wegebt en begin opnieuw. Zorg dat je flink opgewonden bent. En blijft. Masturbatie tijdens het lezen van de krant is geen goede training. Besteed aandacht aan de hele penis, niet alleen aan de eikel.


Uithoudingsvermogen

Volgens Tantra is er een groot verschil tussen ejaculatie en een orgasme. Van Lysebeth gaat zelfs zover te stellen dat de ejaculatie je afhoudt van het eigenlijke orgasme. Wie ejaculeert, stort direct daarna uitgeput ter aarde en valt in slaap. Hou je daarentegen het zaad binnen tijdens het orgasme, dan kun je dóór. Wie zijn zaadlozing in de hand houdt, komt klaar uit vrije wil. Afgetrainde bekkenbodemspieren helpen hierbij, maar er zijn meer technieken.


Zuigen en blazen

Ademhaling is van het allergrootste belang bij het uitstellen van de zaadlozing. Wanneer je bij het grenspunt bent aangekomen, schrijft Van Lysebeth, moet je bewegingsloos, langzaam en diep ademhalen. Het liefst door de neus: je hartslag loopt terug, de bloedstroom naar de penis vermindert en je komt minder snel klaar. Verder adviseert Van Lysebeth de buik- en bilspieren te ontspannen als ontlading aanstaande is, daarmee kun je de dreiging afwenden.


Gebruik je tong

Een andere techniek om de ejaculatie te voorkomen is de jiva bandha-methode. Het werkt als volgt. Dreig klaar te komen (anders kun je het niet voorkomen). Vouw je tong dubbel, steek hem naar achteren en druk tegen het zachte deel van je verhemelte. Door de spieren in je mond aan te spannen, wordt er bloed van je lendenen verplaatst naar je hoofd, verklaart Sampson. Bovendien zal je ademhaling vertragen. Je krijgt de kans te herstellen.


Afknijpen

Volgens Van Lysebeth zijn de Tantrisch vergevorderden met perfecte spierbeheersing in staat om deze truc zonder handen uit te voeren. Beginners mogen hun vingers gebruiken.

Druk bij dreigend orgasme met je wijs- en middelvinger op je perineum - dat is het stuk huid tussen je balzak en je anus. Door de huid daar op te rekken, voorkom je dat het sperma de prostaat verlaat en gelanceerd kan worden. Je houdt de ejaculatie tegen, maar kunt wel een orgasme ervaren. En direct opstomen naar een volgende orgasme.
 
Randvoorwaarden
Voorbereiding is alles. Een toptijd voor de marathon zet je ook niet neer als je geen goede warming up doet. Om tot Tantrische seks te komen is een avond samen slempen in de kroeg geen goede voorbereiding. Dit is een Tantrisch verantwoord zes stappenplan:


Bouw een tempel

De meeste mannen hebben geen tijd om het huis nog even grondig om te bouwen als ze ‘s avonds thuiskomen. Verwijder wel hinderlijke obstakels: telefoon uit, rekeningen in een la, kranten en boeken uit het zicht. Zorg voor een kalmerende omgeving waarin je je niet gehaast voelt en je niet wordt herinnerd aan dagelijkse beslommeringen.


Doe een lamp aan

Maar liever geen huis-, tuin en keukenpeertjes. Normale lampen geven flets, geel licht. Daardoor komt de huid grijs over. Met witte accenten. Aantrekkelijk? Nee. Kaarsen lichten de huid beter uit. Of gebruik peertjes met een tint, dat kan ook.

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat vrouwen die met groen of blauw licht worden uitgelicht positiever beoordeeld worden dan ze in werkelijkheid zijn: hun borsten lijken groter. Omgekeerd denken vrouwen dat de penis van de man groter is dan de liniaal uitwijst. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat mannen in rood licht sneller een erectie krijgen, terwijl groen licht het mannelijk gegoochel juist vertraagt. De onderzoekers hebben hier geen verklaring voor.


Synchroniseren

Niet je palmtop en je computer. Die had je immers twee tips terug weggeborgen, weet je nog? Een goede manier om je voor je te bereiden op lange, orgastische seks: liggen. Zo dicht mogelijk bij elkaar, zonder te bewegen. Na verloop van tijd gaat jullie ademhaling synchroon lopen. Gevolg daarvan is dat je meer bewust bent van je partner. Voor maximaal contact tijdens het liggen: lepeltjesstand. Ga allebei op je zij liggen, de buik van de een tegen de rug van de ander.


Olfactorische stimulatio

Oftewel: stimulatie van en middels het reukvermogen. De Tantristen - en zij niet alleen - geloven dat bepaalde geuren seksuele energie kunnen opwekken. Het voordeel van je reukorgaan is dat de stimulering ervan direct invloed heeft op je hersenen. Eten en drinken moet je eerst verteren voordat de zinnenprikkelende stoffen in je bloedbaan terechtkomen. Dat schiet niet op. Voor je neus geldt: een zweempje lavendel en hop, de zenuwen geven de prikkel direct door aan je hersenen.

Zorg dat onaangename geuren verdwenen zijn door tevoren te luchten. Gebruik geurkaarsen (zie ook: ‘Doe de lamp aan’) om de neus op de juiste wijze te prikkelen. Kies voor muskus, sandelhout en/of lavendel. Allemaal geuren die tijdens klinisch onderzoek zinnenprikkelend zijn gebleken.


Staren

Nu dreigen we misschien heel erg ‘New Age’ te klinken, maar probeer het toch maar eens. Misschien werkt het. Wat kan jou het dan nog schelen uit welke koker het komt? Ga met de benen gekruist tegenover elkaar zitten en kijk elkaar twee minuten lang zwijgend in de ogen. Het geeft haar het gevoel dat je werkelijk in haar en haar gevoelens geïnteresseerd bent. Bijkomend effect is dat het de seksuele spanning verhoogt.
 
Tantrische trucs
Alle voorbereidingen zijn achter de rug. De lucht is inmiddels haast zwanger van seks. Aan de slag dus. Wat je ook gaat doen, welk standje jullie ook uitproberen, hou één ding voor ogen. Bouw de spanning op tot vlak voor je point of no return. Laat haar dan weer wegebben. Hoe vaker je deze stappen herhaalt, des te langer jullie het volhouden en hoe verder de uiteindelijke seksuele spanning zal opbouwen. Hou vol, uiteindelijk volgt een ontlading die in kracht vergelijkbaar is met die van een atoombom.


Rustig blijven

Neem de tijd háár op te winden. Als zij de maximale opwinding bereikt voor je bij haar naar binnen gaat, heeft dat louter voordelen. Volgens Sampson zal haar vagina je sensueler omsluiten dan ooit tevoren. Jouw penis zal groter en harder zijn dan normaal. Richt je tijdens het voorspel op haar hele lichaam. Verander regelmatig de manier waarop je haar aanraakt. Wissel kussen af met strelingen. Zacht met stevig.


Wiskunde

Een van de meest bekende Tantrische technieken, is deze die gebruikt kan worden bij vrijwel alle standjes. Als je begint te stoten, laat de penis dan niet helemaal bij haar binnen gaan. Ga een stukje bij haar binnen, niet meer dan twee centimeter. Doe negen oppervlakkige stoten, gevolgd door één diepe. Vervolgens acht oppervlakkige, gevolgd door één diepe. En zo verder. Als je bij één oppervlakkige stoot op één diepe bent aangekomen, begin je weer opnieuw.

Als al dat optellen en aftrekken je teveel wordt, kun je volgens Van Lysebeth ook besluiten aanhoudend negen of drie oppervlakkige stoten af te wisselen met één diepe. Door bijtijds de geleerde technieken toe te passen, zullen 5000 stoten zonder orgasme geen enkel probleem blijken. Over die 5000 stoten mag je trouwens wel een hele avond doen.
.


Purushayata

De purushayata, oftewel de omgekeerde missionarishouding, is zo ongeveer de basishouding bij tantra. De man ligt op zijn rug, de vrouw zit schrijlings op hem. Dit standje is voor de Men’s Health-lezer inmiddels geen onbekende meer. Daarom geven we twee tantrische varianten:

- De totaal omgekeerde missionarishouding. Jij spreidt je benen, en zij houdt ze juist bij elkaar. Resultaat: zij kan jou neuken als een kerel. Deze variant is vooral populair in het zuiden van India en geeft veel frictie dus ook veel stimulatie.

- Bij de kurketrekker maakt de vrouw geen op een en neer gaande bewegingen. Het is de man die - op zijn rug gelegen - beweegt. Hij spant en ontspant de billen, waardoor zijn bekken op een neergaat. Tegelijk maakt hij met de spieren van de onderrug een draaiende beweging tegen haar schaamheuvel. Als zij haar heupen tegen jouw draairichting in draait, ontstaan ongekende sensaties. Volgens Van Lysebeth is het een variant die met minimale beweging een maximaal effect geeft. Deze techniek kan ook worden toegepast bij veel andere standjes.


Upavista - sukhasana

Upavista is een verzamelnaam voor standjes waarbij het uitgangspunt is dat er gezeten wordt. De variant sukhasana - de gelukkige houding - is uitermate geschikt om de zaadlozing te beheersen omdat de bewegingsvrijheid voor jullie beide gering is. Jij zit in kleermakerszit op de grond of het bed en zij neemt plaats bovenop je en slaat haar benen om je heupen. Vooral plezierig als je partner niet te zwaar is.


Upavista - variant

Bij deze variant zit je partner op haar billen. Ze steunt met haar armen op de grond. Jij neemt dezelfde houding aan. Zij legt haar linkerdij op jouw rechter-, jij doet hetzelfde: je linkerdij op haar rechterdij. Vervolgens schuiven jullie als het ware in elkaar. Nu is het zaak elkaar in evenwicht te houden - jullie leunen immers nog steeds achterover. Pak elkaars handen en houd elkaar in evenwicht. In deze positie kan van ‘stoten’ geen sprake zijn. Het eigenlijke neuken gebeurt enerzijds door gebruik te maken van de bekkenbodemspieren en anderzijds door heen en weer te schommelen. Je kunt de beste resultaten behalen door in te ademen bij het naar achteren schommelen en omgekeerd. Je raakt haast vanzelf in trance, aldus Van Lysebeth.


Tiryakasana

Deze positie is uitermate geschikt voor lange, langzame seks omdat het standje weinig fysieke inspanning vergt. Je partner ligt op haar rug. Haar rechterbeen is gebogen, het linker ligt languit op het bed. Jij ligt rechts van haar op je linkerzij en schuift onder het gebogen benen door. Omklem met je dijen haar linkerdij. Klinkt ingewikkeld? Valt reuze mee. Probeer het zelf maar.


Uttana Bandha

De Uttana Banda is een variant op de missionarishouding, met dit verschil dat jouw bewegingsvrijheid ernstig wordt belemmerd. Van ‘twaalf keer stoten, klaar is Kees’ kan geen sprake zijn. Hoe ga je te werk? Simpel: ga dit keer niet op je vriendin liggen maar hurk voor haar met je voeten op de grond. Een kussen onder haar billen kan helpen het standje te vereenvoudigen. Het uitgangspunt is dat je omvalt bij al te woeste bewegingen. Rustig aan, is het devies. De beheersing van de zaadlozing wordt zo een makkie.


Janujugmasana

Deze positie nemen jullie eenvoudig aan vanuit een zittende houding. Laat je allebei achterover zakken en strek de benen. Omdat de erecte penis in dit standje naar beneden moet wijzen, is hij niet voor iedereen even geschikt. Plaats een kussen in de rug, zodat jullie niet helemaal gestrekt hoeven. Zo is het standje ook mogelijk met uiterst erecte penis. Bijkomende voordeel is dat de penetratie op deze manier dieper en intenser zal zijn.


De Tantrische liefdesdriehoek

Twee trucs die haar laten brullen van genot. Eén: zij ligt op haar rug. Kniel naast haar op een manier dat je eenvoudig je wijs- en middelvinger bij haar binnen kunt brengen. Laat je vingertoppen net voorbij haar schaambeen omhoog drukken. Gebaar zachtjes ‘kom hier’ met je vingers voor optimale G-spotstimulatie. Laat intussen de palm van je andere hand op haar buik rusten met je vingers richting clitoris. De combinatie van het aaien van de G-plek de druk op het schaambeen en het strelen van de clitoris, geeft gegarandeerd succes. Let op: Je hebt kans dat de buren komen informeren of alles in orde is. Truc twee: Neem dezelfde houding aan. Streel nu met één hand haar gezicht, terwijl je met de ander vagina stimuleert. Volgens Kenneth Stubbs, schrijver van het boek Geheime liefdeshoudingen, geeft dit een veilig gevoel, zodat ze zich helemaal overgeeft.
 
Slot
Tantra biedt mannen en vrouwen mogelijkheden voorbij prestatiegericht neuken te komen. Het geeft mannen de kans verder te kijken dan hun penis lang is. De behoefte de vrouw te behagen neemt toe. Gevolg daarvan is weer dat vrouwen meer initiatief durven te nemen. Je moet er een hoop ‘New Age blabla’ voor slikken, maar wat overblijft zijn de ingrediënten voor fantastische seks, gebaseerd op duizend jaar ervaring. Bedenk: Tantraseks is niet de enige weg is naar geluk in de slaapkamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten